Over de docent

Linda Renes

Het was in 1999 in Johannesburg te Zuid-Afrika dat ik mijn eerste tai chi lessen volgde bij Morne Swanepoel. De drie jaren daarvoor stond ik tweemaal in de week karate te trainen (t/m blauwe band). Het voelde goed om weerbaar te zijn en ik vond het fijn om de kata’s (vorm) te lopen. Ik wilde alleen niemand pijn doen en was dan ook een ‘slappe’ tegenstander.

In de tai chi vond ik de ideale combinatie van vechtsport en ontspannen met respect voor eigen lichaam en dat van de tegenstander bewegen. Bij terugkomst in Nederland ben ik verder gegaan in de tai chi bij Ellen Schoemaker. Zij is senior instructor in het systeem van Patrick Kelly (leerling van Master Huang). Tot op heden train ik wekelijks bij haar en neem ik deel aan de 4e niveau trainingen. Andere docenten in dezelfde stijl bij wie ik internationale workshops heb gevolgd zijn Patrick Kelly, Gilles Paris, Sandra Cross en Axel Dreyer. In 2010 ben ik daarnaast zelf gestart met les geven.

Als docent ben ik aangesloten en geregistreerd bij Stichting Taijiquan Nederland (STN). Ik ben rijkserkend tai chi docent. Hiervoor heb ik de Taijiquan & Qigong opleiding gevolgd. Deze opleiding is een samenwerking van de STN, de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) en de NOC*NSF. Tevens ben ik gecertificeerd voor het geven van Tai Chi aan kinderen bij Jan Langedijk.  Hier heb ik veel inspiratie opgedaan zowel voor lesgeven aan kinderen als ook voor volwassenen. 
Het volgen van de opleiding tot mindfulnesstrainer in het kader van mijn werk als psycholoog, heeft extra verdieping gegeven aan mijn tai chi trainingen. Elementen uit de mindfulness integreer ik dan ook in de lessen. 

 

foto-Linda-Renes3.jpg

 “Tai Chi is voor mij de ultieme manier om lekker te bewegen en te ontspannen. Tegelijkertijd is de vorm een uitdaging met mogelijkheid tot verfijning en verdieping. Ik raak nooit uitgeleerd.”

Agenda


 

Tai Chi in Gorinchem 


Elke woensdagavond m.u.v. schoolvakanties

Beginners 19.00 - 20.00 uur

Gevorderden 19.30 - 21.00 uur

Meer info...

 

Elke vrijdagochtend m.u.v. schoolvakanties

Beginners 9:00 - 10:00 uur 

Gevorderden 10.00 - 11.30 uur

Meer info...

 

 

 

Gratis tai chi les "Stevig Staan" online

Mede dankzij de 
Stichting Taiji Nederland

 

 

Instromen is het hele jaar mogelijk. Kom gerust een keer langs voor een gratis proefles!Tai Chi - De Blauwe Schildpad   |   Linda Renes   |   Mob. 06 372 715 78   |   info@taichi-blauweschildpad.nl   |   Kvk 60496711   |   BTW NL 105262158B01   |   IBAN NL26 INGB 0002 651435